Turkiška pica
Ingredientai (6 porcijoms):
Įdaras:
- Vištienos filė – 300 g.
- Pomidorų pasta – 2 valg. š. (40 g.)
- Pomidoras – 1 vnt. (120 g.)
- Citrina – 1 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt. (60 g.)
- Petražolės – 2 šakelės (10 g.)
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – 1/2 a. š.
- Raudonosios paprikos milteliai – 1/4 a. š.
Picos pagrindas:
- Kiaušinis – 2 vnt.
- Herbalife Gurmanų pomidorų sriuba – 6 mat. š.
- Raudonosios paprikos milteliai – 1/4 a. š.
- Formulė 3 – baltymų milteliai – 2 mat. š. + pabarstymui
Gaminimas:
Įdaras: sumaišykite smulkintą vištienos file su pomidorų pasta, smulkiai pjaustytu pomidoru, svogūnu ir petražolėmis. Įberkite druską, juoduosius pipirus bei raudonosios paprikos miltelius ir kruopščiai viską išmaišykite.
Picos pagrindas: į sausus ingredientus įmuškite kiaušinius ir išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Plonai iškočiokite tešlą , panaudojant vietoj miltų 1/2 a. š. F3 baltymų miltelius. Tolygiai paskirstykite įdarą ant paruoštos tešlos pagrindo ir kepkite orkaitėje 15 min. 220oC.
Paruoštą picą apšlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis.